DIGITAITOJA TYÖNHAKIJOILLE

Osallistu työnhaun digikursseille ja löydä uusia väyliä työhön!

Tuntuuko tietokoneen käyttö hankalalta ja haluaisitko ottaa perustaidot haltuun?
Haluaisitko oppia hoitamaan työnhakuun liittyvät asiat sujuvasti netissä?
Kaipaatko uusia taitoja työpaikkojen löytämiseen ja hakemiseen netistä?

Yleistä tietoa kursseista

Digirastin kurssit on tarkoitettu yli vuoden työttömänä olleille helsinkiläisille, jotka ovat TE-toimiston asiakkaita. Kurssiopetus ja kurssimateriaalit ovat suomeksi eli osallistujilla tulee olla sujuva suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Kursseihin sisältyy viisi päivää digitaito-opetusta pienryhmissä sekä kaksi henkilökohtaista tapaamista kouluttajan kanssa. Osallistumisesta saa todistuksen.

Järjestämme kursseja erilaisille perustaitotasoille. Sovimme sinulle sopivasta kurssista henkilökohtaisesti puhelimitse ja alkutapaamisella.

Digirasti järjestää myös erilaisia yhteistyökursseja eri tahojen kanssa (mm. Korko-palvelu). Näistä saat lisätietoa yhteistyötahon kautta!

Keskeiset kurssisisällöt

Digirastin kursseilla tutustutaan digitaalisen työnhakuun ja otetaan haltuun tietokoneen ja netin peruskäyttöä. Kurssitasosta riippuen syvennetään tietokoneen ja netin käyttötaitoja työnhaussa ja tutustutaan uusiin tapoihin hakea töitä netissä. Kursseilla tutustutaan mm. seuraaviin teemoihin:

Tietokoneen ja netin peruskäyttö
Internet ja sähköinen asiointi
Tekstinkäsittely ja tiedostojen luonti
Digitaalinen työnhaku (mm. sosiaalinen media)
CV ja digitaaliset osaajaprofiilit
Muut työnhakua tukevat palvelut

Seuraavat kurssit

Digirastin lähiopetuskurssit on peruttu varotoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi kevään ja kesän 2020 ajaksi. Järjestämme tänä aikana etäkoulutuksia Teams-sovelluksessa.

Tuleville lähiopetuskursseille voi ilmoittautua jonoon täyttämällä alla olevan lomakkeen. Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin ja kerromme ajankohtaisen tiedon kurssien toteutumisesta.

Kurssi 5: ETÄKOULUTUS netin peruskäytön jo hallitseville

Opetus tapahtuu Teams-sovelluksessa. Koulutuksessa päivitetään digitaalisen työnhaun taidot ajan tasalle. Kurssi sopii työnhakijoille, jotka osaavat jo käyttää nettiä ja sähköpostia ja haluavat tehostaa taitojaan. Osallistujilla tulee olla oma laite ja nettiyhteys käytössään. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa ja kurssi toteutuu minimissään kuudella osallistujalla.

Aikataulu ja kurssisisällöt:

  • ti 26.5. klo 9-12: sähköiset palvelut, tietoturva ja tietosuoja
  • ke 27.5. klo 9-12: tiedonhaku netissä ja tiedon luotettavuus
  • to 28.5. klo 9-12: työnhaku netissä
  • ti 2.6. klo 9-12: työnhaun asiakirjat (CV ja hakemus) ja osaajaprofiilit
  • ke 3.6. klo 9-12: muut työllistymistä tukevat palvelut
  • lisäksi jokaisella osallistujalla on kaksi henkilökohtaista etätapaamista kouluttajan kanssa, joiden aikataulusta sovitaan erikseen ilmoittautumisen yhteydessä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kiinnostuitko kurssista?

Jätä yhteystietosi tähän niin soitamme sinulle ja kerromme tämän hetkisen kurssitilanteen. Tämä ilmoittautuminen ei ole vielä sitova. Seuraavien kurssien aikatauluja julkaistaan sivulle, kun ajat ja paikat varmistuvat.

Digirastin kurssit ovat yli vuoden työttömänä olleille helsinkiläisille työnhakijoille.
Etäkoulutukseen osallistuvilla tulee olla netin peruskäyttö hallussa sekä oma laite ja netti käytössään.

Lähettämällä nämä tiedot hyväksyn, että tietoni tallennetaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden rekisteriin (rekisteriseloste).